Elke persoon die op de ijzeren troon in de franchise heeft gezeten, gerangschikt

De IJzeren Troon is de drijvende kracht achter de meeste evenementen in de Game of Thrones franchise, die tot nu toe omvat: Game of Thrones en de onlangs uitgebrachte Huis van de Draak. De wens om op de Troon te zitten heeft geresulteerd in opstanden, meerdere oorlogen, huwelijkspacten en duizenden en duizenden doden sinds Aegon I Westeros veroverde en zichzelf tot koning van de zeven koninkrijken uitriep. Een voor een bogen de grote Huizen van Westeros de knie voor Aegon de Veroveraar en zijn draken. Al het verraad, slachten, martelen en totale chaos die ontstaat in Huis van de Draak en Game of Thrones is allemaal voor de IJzeren Troon.


Wat is er interessant in de hele Game of Thrones franchise is dat er meerdere personages op de ijzeren troon hebben gezeten, ongeacht of ze tot koning of koningin zijn gekroond. Laten we eens kijken naar elke persoon die op de IJzeren Troon heeft gezeten, gerangschikt van slechtste naar beste.

MOVIEWEB VIDEO VAN DE DAG

12/12 Koning Aerys II

Koning Aerys IIbeter bekend als “The Mad King”, is een van, zo niet de wreedste, meest sadistische personen die ooit op de IJzeren Troon hebben gezeten in Game of Thrones geschiedenis. Hij was een Targaryen wiens munt aan de verkeerde kant belandde, en hij bezweek langzaam aan paranoia en waanzin, bracht zijn dagen door met het levend verbranden van onschuldige mannen, lachend terwijl hun verkoolde lichamen in de troonzaal lagen. Koning Aerys II was de laatste Targaryen die op de ijzeren troon zat (Daenerys kwam dichtbij), en werd uiteindelijk omvergeworpen door Robert Baratheon en Ned Stark tijdens Robert’s opstand. In zijn laatste momenten, toen hij wist dat het einde nabij was, was koning Aerys II van plan de hele stad in brand te steken met behulp van bosbranden verspreid over King’s Landing. Hij gaf het bevel en werd onmiddellijk neergestoken door zijn Kingsguard, Jaime Lannister, waarmee hij zijn schrikbewind beëindigde.

Gerelateerd: House of the Dragon Seizoen één: Draken die we tot nu toe hebben gezien

11/12 Koning Joffrey Baratheon

Koning Joffrey Baratheon, het product van Lannister incest, is een gemene, wrede jongen die geniet van het martelen van mensen en het doen gelden van zijn macht als koning. Hij heeft geen respect voor het gewone volk en blijkt als koning een veel groter probleem te zijn dan zijn moeder ooit had kunnen dromen. Hij pleegde overal gruwelijke en wrede daden Game of Thrones, vaak zonder reden. Toen hij bijvoorbeeld een man een lied voor hem liet spelen, maar het niet leuk vond, beval hij de tong van de man te laten verwijderen. Dit is slechts één voorbeeld van de vele gruwelijke daden die zijn gepleegd door Joffrey als koning. Zijn schrikbewind eindigde toen Olenna Tyrell hem op zijn trouwdag vergiftigde. Joffrey sterft een langzame, pijnlijke dood terwijl iedereen bij de bijeenkomst vol afschuw (en misschien enige opluchting) toekijkt.

10/12 Koning Aegon II

De nieuw gekroonde Koning Aegon II in Huis van de Draak, het dragen van de kroon van Aegon de Veroveraar en het hanteren van zijn zwaard, wordt beëdigd door een Septon van het Hoge Geloof in de Drakenkuil, zodat de hele stad getuige kan zijn. Dit wordt gedaan om zijn legitimiteit als de enige echte heerser van Westeros vast te stellen. Aegon II eigent Rhaenyra’s claim toe met de hulp van Alicent en Otto Hightower. Hij valt vrouwen seksueel aan en fokt bastaardkinderen om te vechten in een walgelijke ondergrondse vechtkuil voor kinderen in Flee Bottom. Van wat we hebben geleerd over Aegon II, zal hij geen goede koning zijn. Aegon heeft in deze hele show laten zien een verachtelijke jonge man te zijn, die niets van de moraliteit van zijn vader of de vriendelijkheid van zijn moeder heeft. Aegon II zal worden getest omdat Rhaenyra klaar is om ten strijde te trekken om de usurpator af te zetten en haar rechtmatige plaats op de IJzeren Troon in te nemen.

9/12 Koningin Cersei Lannister

In tegenstelling tot de eerder genoemde personen op deze lijst, Koningin Cersei Lannister heeft wel wat verlossende eigenschappen. Een van die eigenschappen is haar liefde voor haar kinderen en de moeite die ze doet om hen te behoeden voor schade, zoals we overal hebben gezien. Game of Thrones. Maar dat is het dan als het gaat om verlossende kwaliteiten. Cersei werd koningin na de dood van haar zoon Tommen. Ze blies de hele Sept van Baelor op om iedereen die haar ontrouw was te elimineren, inclusief de vrouw van koning Tommen. Cersei verzint de meest sadistische marteling die je je kunt voorstellen en brengt het iedereen op die haar onrecht heeft aangedaan. Ze prikkelt Daenerys door haar meest loyale adviseur en vriend, Missandei, te executeren. Dit werkt natuurlijk averechts op haar, terwijl Daenerys reageert door de hele stad in brand te steken, inclusief de Red Keep. Cersei’s heerschappij eindigt met het besef dat het leven niet alleen om macht draait. Er zijn belangrijkere dingen, zoals het kind in haar buik. Helaas leert ze deze les te laat.

8/12 Tywin Lannister

Tywin Lannister was nooit koning van Westeros, maar na de dood van Joffrey in Game of Thrones, hij zat op de IJzeren Troon als Hand van de Koning en had alle autoriteit van een Koning omdat Tommen hem die had gegeven. Tywin is niet wreed om de wreedheid: hij is slim; hij begrijpt wanneer hij loyaliteit moet sluiten en wanneer hij de strijd moet aangaan; en hij is een bewezen militair strateeg en krijger. Tot aan zijn dood regeerde hij in de plaats van Tommen.

7/12 Ser Jaime Lannister

Ser Jaime Lannister is een van Game of Thrones‘ meest dynamische karakters. Na het verslaan van The Mad King, zat Jaime op de Iron Throne, per Business insider, wachtend om te zien wie het zou claimen. We zien dit in een flashback, en zoals we weten, was het Ned Stark die hem vertelde van de Troon af te gaan en hem veroordeelde als een Koningsdoder, een naam waarmee Jaime de rest van zijn leven zou moeten leven. Hij begint de show als een verachtelijk stuk afval. Nog steeds als Game of Thrones vordert en Jaime een aantal broodnodige lessen leert over eer en plicht, zien we hem transformeren van verachtelijk, onbetrouwbaar en gemeen naar eervol, toegewijd en zelfs liefdevol.

Gerelateerd: Game of Thrones: elk groot huis in Westeros, gerangschikt

6/12 Daemon Targaryen

Daemon Targaryen is de jongere broer van koning Viserys I en was op een gegeven moment de volgende in de rij voor de troon, hoewel Viserys geen zonen had. Totdat Viserys Rhaenyra zijn erfgenaam noemde, had geen enkele vrouw ooit over Westeros geregeerd of zelfs maar aanspraak gemaakt op de IJzeren Troon.

Vroeg in Huis van de Draak, wordt Daemon betrapt terwijl hij op de ijzeren troon zit door Rhaenyra, en de twee raken in gesprek over opvolging, over hoe ze allebei uit de lijn van opvolging kunnen worden verwijderd als Viserys een mannelijke erfgenaam heeft. Op dat moment is de vrouw van Viserys aan het bevallen en hij denkt dat het een jongen zal worden. Zowel de koningin als het kind sterven echter in het kraambed. Na dat te hebben gehoord, noemt Daemon Visery’s dode kind ‘The Heir For a Day’. Viserys kondigt vervolgens formeel aan (in het bijzijn van alle Heren en Dames van Westeros) dat Rhaenyra hem zal opvolgen en de volgende in de rij zal zijn voor de IJzeren Troon.

5/12 Koning Tommen Baratheon

Koning Tommen Baratheon, jongere broer van de psychotische Joffrey, is ook een product van incest. Tommen is echter het tegenovergestelde van zijn broer: hij is vriendelijk en zachtaardig; hij wil nooit pijn doen; en hij wil dat iedereen met elkaar overweg kan. Hoewel Tommen een lieve jongen is, is hij geen goede koning. Omdat we een beetje een afwezige koning zijn, zien we Tommen nooit regeren zonder dat zijn grootvader Tywin of zijn moeder Cersei hem in het oor fluisteren en de beslissingen die hij neemt leiden. Hij pleegt uiteindelijk zelfmoord nadat hij de Sept van Baelor aan gruzelementen heeft zien waaien, samen met zijn koningin. Tommen stortte het rijk niet in een oorlog, maar hij toonde wel een gebrek aan moed toen hij opstond tegen de Hoge Septon nadat hij Margaery’s broer Loras had gearresteerd voor misdaden tegen de goden. Door de zwakte van Tommen kon de Hoge Septon zoveel macht krijgen. Cersei maakte een einde aan de korte heerschappij van de Hoge Septon, maar ten koste van haar laatste levende kind.

4/12 Koning Robert Baratheon

Grote krijgers maken niet altijd grote koningen. Helaas is dit het geval voor Koning Robert Baratheon. Terwijl hij een doorgewinterde gevechtscommandant was, tegen die tijd… Game of Thrones rondgerold, was koning Robert dik geworden en verkoos om zijn tijd door te brengen met prostituees en wijn in plaats van de Zeven Koninkrijken te regeren. Robert was niet wreed, maar hij omringde zich met op macht beluste individuen, niemand meer dan zijn vrouw en koningin Cersei. Dit leidt uiteindelijk tot de ondergang van Robert. De koning werd langzaam vergiftigd door Cersei, die van plan was haar zoon Joffrey als koning te installeren. Robert kwam aan zijn einde door toedoen van een wild zwijn dat zijn buik opensneed. In zijn laatste daad als koning benoemt hij Ned Stark tot beschermer van het rijk totdat zijn zoon meerderjarig wordt.

3/12 Ned Stark

Ned Stark zat op de IJzeren Troon in zijn hoedanigheid van Hand van de Koning. Hij komt achter de waarheid over Joffrey’s afkomst en is van plan om Stannis Baratheon (de jongere broer van Robert) te installeren als de volgende, rechtmatige koning. Aangezien dit de juiste opvolgingslijn is, deed Ned alleen wat hij dacht dat het juiste was. Zijn eer en plichtsbesef kosten hem uiteindelijk zijn leven als Littlefinger hem verraadt ten gunste van de Lannisters. Ned Stark zou een goede koning zijn geweest. Met zijn gevoel voor eer en plicht, plus zijn bekwaamheid als militair en krijger, had hij het Rijk in vrede kunnen verenigen. Helaas krijgt hij nooit de kans.

2/12 Koning Jaehaerys I

iErven de IJzeren Troon van Maegor de Wrede, een van de meest wrede koningen die Westeros ooit heeft gezien, Koning Jaehaerys I stond bekend om zijn scherpzinnigheid en werd bekend als Jaehaerys de Wijze. Hij regeerde 55 jaar over Westeros, de langste regering van een koning of koningin in de geschiedenis. Zijn regering was vreedzaam, zonder grote conflicten, en het rijk bloeide onder zijn wijze leiding. Hij is te zien in Huis van de Draak aan het begin van de eerste aflevering. Jaehaerys I worstelt om te beslissen wie hem moet opvolgen. Zijn kleindochter Rhaenys was technisch gezien de volgende in de rij, maar de grote Raad ging aan haar voorbij ten gunste van Baelon Targaryens zoon Viserys (alleen omdat hij een man was). En dus beslisten koning Jaehaerys en de Grote Raad over de opvolgingskwestie. Koning Jaehaerys stierf tevreden dat het rijk niet in oorlog zou storten.

1/12 Koning Viserys

King Viserys I was een wijs en nobel man. Maar zijn leiderschap werd vaak als waardeloos beschouwd en zijn broer Daemon bekritiseerde hem voortdurend omdat hij zwak was. Viserys staat op nummer één op deze lijst, deels vanwege de ongelooflijke prestaties van Paddy Considine als King Viserys gedurende het premièreseizoen van Huis van de Draak. Voor het welzijn van het Rijk kiest Viserys zijn dochter Rhaenyra als erfgenaam van de IJzeren Troon. Dit breekt met tientallen jaren traditie en legt nog meer druk op de relatie van de koning met zijn broer. Hoewel Viserys’ heerschappij grotendeels vreedzaam was, waren er tijden dat hij geweld had moeten gebruiken, maar ervoor koos om dat niet te doen. Hij leunde ook zwaar op het advies van zijn Hand, Otto Hightower, wat achteraf niet de verstandigste beslissing was. Koning Viserys verlost al zijn mislukkingen door zijn definitieve standpunt in te nemen in de troonzaal, waar hij de Driftmark-petitie hoort, en, nogmaals, wanneer hij tijdens het diner zijn familie smeekt om een ​​einde te maken aan de constante gevechten. Hij herhaalt dat het Huis van de Draak niet kan worden verdeeld. Hij had gelijk, want we zien het Rijk na zijn dood in chaos storten.

Leave a Comment