Beste flesfilms aller tijden, gerangschikt

Het lijkt erop dat elke film die tegenwoordig uitkomt zo groot mogelijk moet zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet geweldig zijn – ze zijn zeker kritisch en commercieel succesvol. Er is inderdaad zoveel verhaal te vertellen in films zonder fysieke grenzen. Ze zijn uitstekend in het onderdompelen van de kijker in buitenaardse avonturen. Soms is eenvoud echter ook geweldig. Sommige van de beste scènes in films zijn geen wereldschokkende gevechten of ontploffende gebouwen. Dit zijn de momenten waarop de camera dichtbij en persoonlijk komt – niet wegrennen voor explosies, niet fietsen langs prachtige bergtoppen. Wanneer de camera zich in een intieme ruimte nestelt met het hoofdpersonage, komt het waargebeurde verhaal naar buiten. Je kunt meer krijgen als je het gevoel hebt dat je oog in oog staat met de persoon op het scherm.


Flessenfilms, of films die zich op één locatie afspelen, vormen een unieke uitdaging om de kijker betrokken te houden. Het verhaal moet uitstekend zijn om de aandacht vast te houden. Wat de films op deze lijst gegrond houdt, is de eenvoud van focus op de menselijke aspecten van het vertellen van verhalen. De beste verhalen werken omdat het publiek geeft om de mensen die erbij betrokken zijn, ongeacht het genre.

Bijgewerkt op 13 december 2022: als je een fan bent van flessenfilms, dan zul je blij zijn te weten dat deze lijst is bijgewerkt met extra inhoud en titels om hem fris en boeiend te houden.

Houd rekening met de meest stressvolle en dramatische momenten die de gemiddelde persoon kan overkomen; de meeste van hen zullen waarschijnlijk in één keer op één locatie plaatsvinden. Dus wanneer de camera de personages isoleert, zorgt dit voor uniek meeslepende verhalen. Hier zijn enkele van de beste films die op één locatie zijn opgenomen.

MOVIEWEB VIDEO VAN DE DAG

12/12 Begraven

Ryan Reynolds begraven
Warner Bros. Afbeeldingen

Ryan Reynolds schittert als Paul Conroy, een ontvoerde Amerikaanse vrachtwagenchauffeur in Irak die ondergronds wakker wordt in een houten kist met niets anders dan een mes, een aansteker en een mobiele telefoon. Met slechts enkele uren zuurstof blijft de film op Reynolds in de doos voor de hele duur, terwijl hij probeert te achterhalen hoe hij daar terecht is gekomen en een uitweg probeert te vinden. Hij krijgt een reeks telefoontjes van zijn ontvoerders, die eisen dat hij belt voor losgeld en taken uitvoert zoals het opnemen van een losgeldvideo. Hij krijgt ook contact met de FBI voor hulp en zijn gezin.

Het is een aangrijpend verhaal dat claustrofobie naar een hoger niveau tilt als we de wanhopige poging van een man zien om zijn leven vast te houden terwijl hij ondergronds is. Ryan Reynolds heeft verklaard dat het filmen van de Begravenvond plaats gedurende 16 dagen en was de meest belastende rol die hij ooit had gespeeld en wil nooit meer zo’n zware film maken. Dit toont de mate van toewijding die hij aan de dag legde om een ​​gedenkwaardige uitvoering te maken.

11/12 Aanwijzing

Tim Curry en de cast van Clue
Paramount Pictures

Gevestigd in een uitgestrekt en afgelegen herenhuis in New England in 1954, de enorm vermakelijke whodunit Aanwijzing is gebaseerd op het geliefde bordspel met dezelfde naam en draait om zes mysterieuze vreemden die elk een anonieme uitnodiging ontvangen voor een vreemd diner. Wanneer hun raadselachtige gastheer dood blijkt te zijn, is het aan de zes gasten en de achterbakse butler Wadsworth om de moordenaar te pakken te krijgen.

De zwarte komedie speelt zich uitsluitend af op het weelderige landgoed, met Aanwijzing’De kleurrijke personages die hilarisch over het terrein rennen om zowel te overleven als de ware boosdoener te identificeren. Aanwijzing is ook uniek in de manier waarop het einde wordt uitgevoerd, aangezien uiteindelijk drie verschillende uitkomsten werden onthuld aan het publiek met voor elk een specifieke moordenaar.

10/12 Locke

Tom Hardy in Locke
Schoenendoosfilms, IM Global

Voordat hij aan het dwalen was, kwam er een alien in zijn lichaam binnen VenijnTom Hardy was een vader tijdens een noodlottige autorit Locke. Volledig in een auto geplaatst en door middel van monologen en telefoontjes, ontstaat er een spannend drama als Ivan Locke bericht krijgt dat een vrouw uit een buitenechtelijke affaire voortijdig gaat bevallen. Hij besluit de zonden van zijn vader niet te herhalen en rijdt naar Londen om bij haar te zijn, wetende dat dit zijn hele leven op het spel zet. Door het juiste te doen, zou hij alles kunnen verliezen. Locke is een hoogstandje van Hardy als de kijker een heel leven ziet ontrafelen door middel van een reeks telefoontjes die het gevoel hebben alsof we zaken van leven en dood voor ons op het scherm zien flitsen.

9/12 Bloedbad

Bloedbad 2011
SBS-producties

Een investeringsbankier, Nancy, en haar man Alan brengen een bezoek aan het huis van de Longstreets om een ​​aspirant-schrijver, Penelope, en haar handelsman, Michael, te ontmoeten om een ​​incident tussen hun twee elfjarige zoons op school te bespreken. . Terwijl ze praten, eten en drinken de vier ouders en veranderen ze geleidelijk hun gedrag ten opzichte van elkaar, waarbij ze hun ware gevoelens over elkaar en de situatie met hun kinderen tonen. In werkelijkheid hebben ze geen zin om samen te werken, ondanks dat het probleem eenvoudig op te lossen is.

Bloedbadis gebaseerd op een toneelstuk met dezelfde naam en speelt zich volledig af in het huis van de Longstreets terwijl de middag afdaalt in waanzin. Het is een absurde karakterstudie die laat zien dat een gesprek tussen ouders over kinderen zo ver gaat dat de ouders zich zelf als kinderen beginnen te gedragen.

8/12 Samenhang

Samenhang
Oscilloscoop Laboratoria

Samenhang is een verborgen juweeltje dat zich volledig afspeelt tijdens een etentje tussen acht vrienden. Terwijl ze elkaar opnieuw leren kennen, passeert een komeet boven haar hoofd en leidt tot een vreemd en onverklaarbaar fenomeen. Eerst kraken de telefoons voordat de stroom uitvalt, waardoor de vrienden in duisternis worden gehuld. Vervolgens ontdekken ze zichzelf, en niet in metaforische zin. Op de een of andere manier heeft de komeet dubbels gemaakt van iedereen op het feest.

De vrienden proberen samen te werken om erachter te komen wat er aan de hand is. Helaas komen ze er al snel achter dat niet iedereen op het feest is wie ze beweren te zijn. Hoewel deze film zich in één huis afspeelt, zou je bij het bekijken van deze film kunnen betogen of het een flessenfilm is, aangezien de realiteit ook twijfelachtig is als de middag afdaalt in chaos en wantrouwen in een sciencefictionfilm waarin niets precies is zoals het is. lijkt.

7/12 The Guilty (originele Deense film)

De schuldige
Nordisk-filmdistributie

Deze Deense thriller speelt zich af in een noodoproepcentrum en volgt Asger terwijl hij zijn laatste dag als meldkamer doorwerkt voor een hoorzitting voor een incident tijdens dienst. Hij neemt een telefoontje aan van een vrouw die aangeeft dat ze is ontvoerd. Asger worstelt van achter een callcenterbalie om het leven van de vrouw te redden voordat haar of haar kinderen iets kan overkomen.

Hij zal echter al snel ontdekken dat het gevaar groter is dan het lijkt. De schuldige is een bloedstollende rit die kijkers op het puntje van hun stoel houdt. De actie vindt volledig via de telefoon plaats, wat zorgt voor een verhaal dat niet half zo goed zou zijn als het niet was voor fantastisch schrijven en indrukwekkend acteerwerk van filmleider Jakob Cedergren. Jake Gyllenhaal gaf een goede prestatie in de remake voor Netflix, maar het is moeilijk om deze originele film te overtreffen.

6/12 Complot

Complot
Warner Bros. Televisiedistributie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een bijeenkomst om de praktijk en uitvoering van de uitroeiing van de joodse bevolking in Europa te bespreken. Helaas was er geen documentatie of opname van het bestaan ​​van de bijeenkomst omdat deze geheim werd gehouden. Alle documentatie werd vernietigd, behalve een logboek van de notulen van een van de aanwezige officieren die na de oorlog in het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken werd gevonden. Complot toont de ontmoeting tussen nazi-officieren die plaatsvindt in een villa in Wannsee.

Het debat over een van de donkerste uitroeiingspogingen uit de geschiedenis is zowel huiveringwekkend als boeiend, terwijl de ontmoetingsplaats koel overlegt over mensenlevens en subtiele intimidatie voor samenwerking. Hoewel het geen horrorfilm is, wordt de aanwezigheid van het kwaad overal gevoeld in koude en harteloze uitvoeringen van invloedrijke individuen die heel echt waren.

5/12 De ontbijtclub

De cast van The Breakfast Club achter de tralies
Universele afbeeldingen

De geliefde coming-of-age-klassieker uit de jaren 80 van John Hughes De ontbijtclub is zonder twijfel een van de meest gevierde en memorabele films van zowel de bioscoop als de legendarische regisseur. De winnende tienerdrama speelt zich af op de Shermer High School op 24 maart 1984 en volgt vijf totaal verschillende studenten terwijl ze bijeenkomen voor detentie op zaterdag, waarbij de groep wordt beschreven als “een brein, een atleet, een basketcase, een prinses en een crimineel. ” De Hughes-hit vindt voornamelijk plaats in de bibliotheek van de school, maar de buitenbeentjes sluipen naar buiten en verkennen enkele van de andere gebieden van het gebouw terwijl ze vastzitten met hun straf.

Gerelateerd: films uit de jaren 80 waar we niet zonder kunnen

De ontbijtclub is geprezen als de typische film van de jaren tachtig en is op tal van critici en publicatielijsten beland als een van de beste films aller tijden. De tienerfilm bevat ook “Brat Pack”-leden Molly Ringwald, Judd Nelson, Emilio Estevez, Anthony Michael Hall en Ally Sheedy, een term die voor het eerst werd bedacht in 1985 door New Yorks tijdschrift om de jonge, sensationele acteurs te beschrijven.

4/12 De man van de aarde

De man van de aarde
Shoreline-entertainment
Anker Baai

De hele film speelt zich voornamelijk af in een eenpersoonskamer in het huis van John Oldman, een professor die beweert tijdloos te zijn en al meer dan 1400 jaar leeft. Zijn collega’s, die waren aangekomen voor een afscheidsfeestje, discussiëren over de gegrondheid van zijn absurde beweringen, waaronder geboren zijn in het paleolithicum, een discipel van Boeddha zijn en een Van Gogh-schilderij bezitten dat door de man zelf is geschonken. Het verhaal dat Oldman voordraagt ​​is heerlijk vermakelijk en biedt een alternatieve kijk op de wereld. De man van de aarde is een van de typische flessenfilms die er zijn, mede dankzij de uitstekende uitvoeringen van de cast.

3/12 Touw

Het touw van Alfred Hitchcock
Warner Bros. Afbeeldingen

Deze klassieker van Alfred Hitchcock, aangepast van een toneelstuk met dezelfde naam, speelt zich af in één appartement. Het volgt de pogingen van twee studenten uit de hogere klasse die proberen hun superioriteit te bewijzen door weg te komen met de perfecte moord. Hitchcock staat bekend om zijn vermogen om van een enkele setting een voedingsbodem te maken voor spanning en spanning. Touw is het perfecte voorbeeld van het werk van een meester. Perfect gemonteerd om als één shot te verschijnen, zien we een etentje plaatsvinden nadat de studenten deze misdaad hebben gepleegd, een gelegenheid vol wendingen. In tegenstelling tot de meeste misdaadthrillers weet het publiek precies welke misdaad is gepleegd en door wie. Ze hoeven alleen maar te hopen dat een van de gasten erachter komt.

2/12 Achterruit

James (Jimmy) Stewart gebruikt een verrekijker in de achterruit
Paramount Pictures

Het werk van Hitchcock is gewoon te goed om slechts één plek op deze lijst te hebben. Achterruit staat in zowat elke “beste film” -lijst die je zult vinden, en terecht. Hij speelt zich af in het appartement van Jeff, die aan een rolstoel is gekluisterd, en brengt zijn saaie dagen door met het bespioneren van de buren aan de overkant van de straat wanneer ze gedwongen worden hun ramen te openen om de ondraaglijke hitte te verlichten. Naarmate de tijd verstrijkt, begint hij meer in beslag te worden genomen door zijn voyeurisme, maar dingen nemen een wending die hij nooit had kunnen bedenken.

Verwant: Beste Alfred Hitchcock-films, gerangschikt

Terwijl hij spioneert, is hij getuige van wat hij denkt dat een lopende moord kan zijn. Hij raakt er steeds meer van overtuigd naarmate hij meer kijkt. Het publiek staat verbijsterd als ze samen met Jeff proberen het mysterie te ontrafelen op basis van de kleine incidentele weetjes die ze krijgen en een film die even boeiend als opwindend is.

1/12 12 boze mannen

Cast van 12 boze mannen
Verenigde kunstenaars

De nummer één plek voor de beste fles moet naar de meest memorabele van allemaal gaan. 12 boze mannen vindt plaats in een juryberaadslagingskamer terwijl de juryleden van een moordproces moeten beslissen over het lot van een jonge man die ervan wordt beschuldigd zijn vader te hebben vermoord. De meeste juryleden waren klaar om de arme jeugd op te sluiten en hun dag door te brengen, maar gedurende een avond halen ze de feiten en bewijzen uit elkaar en bekijken ze de zaak vanuit verschillende invalshoeken.

De stress van de zaak begint langzamerhand op de mannen te wegen, aangezien duidelijk wordt dat ze niet alleen het bewijsmateriaal moeten onderzoeken, maar ook zichzelf. Ze moeten ook naar binnen kijken en hun eigen vooroordelen en moraal in twijfel trekken om te beslissen of ze een man kunnen veroordelen tot een lot dat hij misschien niet verdient. Van begin tot eind meeslepend, de geweldige film van Sidney Lumet 12 boze mannenheeft de tand des tijds doorstaan ​​en blijft ongeslagen in het vertellen van verhalen.

Leave a Comment