Onwaarschijnlijk maar iconische tv-duo’s, gerangschikt

Wat televisieseries zo verslavend maakt, is hoe personages zich ontwikkelen en groeien in de loop van de seizoenen; ze sluipen je leven binnen, al is het maar op de achtergrond. De schijnwerpers blijven misschien vooral gericht op hoofdrolspelers, maar soms weten ook bijfiguren je hart te stelen.


Of het genre nu komedie, fantasy, actie, sci-fi of drama is, en of je ze nu in elke aflevering of af en toe tegenkomt, je kunt niet anders dan je gefascineerd, geamuseerd of ontroerd voelen door hun maniertjes, vreemde gewoonten, gevoel voor mode of slogan.

En wanneer die eigenaardige personages slim in dezelfde show worden gecombineerd, of het nu als vrienden of belangrijke anderen zijn, staat u een ongewone interactie te wachten. Ze bevinden zich misschien aan weerszijden van het spectrum of vogels van dezelfde veer, maar ze steunen elkaar (meestal) en je zult je ogen laten opengaan voor die chemie op het scherm, scherts of gezond dialoog.

10 Chloe en June – Vertrouw de B—- in appartement 23 niet

Vertrouw de B---- in appartement 23 niet
20e Televisie

Een sterk onderschatte sitcom, Vertrouw de B—- in appartement 23 niet bracht ons de onwaarschijnlijke vriendschap van twee New Yorkse kamergenoten: Chloe (Krysten Ritter), een spontaan, snarky, promiscue, luidruchtige feestbeest en oplichter, en June Colburn (Dreama Walker), een lieve, romantische, verantwoordelijke, ietwat naïeve Midwestern . Ondanks hun kleinzieligheid en sterk tegengestelde filosofieën en levensstijlen, verdient June Chloe’s respect en bescherming, en probeert ze zowel haar geweten als haar geloof in de mensheid te herstellen.

Chloe: Sinds je die nieuwe baan hebt, ben je er nooit meer.

juni: Is dat wat dit is? Je hebt me gemist?

Chloe: Nee, ik mis je niet. Ik mis dat je op mij reageert. Ik bedoel, als ik niet thuis kan komen van een gekke nacht en je kan shockeren met mijn verhalen, waar doe ik het dan nog voor?

9 Jane en Petra – Jane de Maagd

Jane de Maagd
De CW

Jane de Maagd is een telenovela-parodie, dus het is niet meer dan normaal dat de hoofdpersonages zich in vergezochte situaties bevinden. Jane Villanueva (Gina Rodriguez) is een romantische, onschuldige jonge vrouw. Tot haar grote schrik wordt ze per ongeluk geïnsemineerd met het sperma van Rafael Solano ( Justin Baldoni ), en als ze hem ontmoet, begint ze gevoelens voor hem te ontwikkelen.

Petra (Yael Grobglas) is de verfijnde en sluwe vrouw van Rafael. Hoewel ze alle reden heeft om Jane te haten, raakt ze geleidelijk aan dol op haar, zoekt ze vaak haar hulp en laat ze haar kwetsbare kant zien. Ze blijkt zelfs degene te zijn die in het geheim Jane’s huur heeft betaald.

Hun rotsachtige maar gezonde relatie kan worden samengevat in de volgende uitwisseling:

Jane: Je weet dat ik van je hou.

Petra: Maar vind je mij leuk?

Jane: Nou ja, meestal. Ik bedoel, vind je me leuk?

Petra: Soms.

8 Kimmy en Titus – Onbreekbare Kimmy Schmidt

ellie-kemper-onbreekbaar-kimmy-schmidt
NBC universeel

Een van de sleutels tot de satirische serie van Netflix Onbreekbare Kimmy Schmidt‘s succes is de band tussen het hoofdpersonage en haar huisgenoot. Na te zijn ontvoerd en 15 jaar vastgehouden in een bunker, wordt Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) eindelijk vrijgelaten, maar ze voelt en gedraagt ​​zich nog steeds als een naïeve tiener. Ze trekt in bij Titus Andromedon (Tituss Burgess), een cynische aspirant-acteur, en hij doet zijn best om haar onschuld te beschermen en haar te helpen zich aan te passen aan haar nieuwe leven.

Titus: Kimbecile, wat zeg ik altijd?

Kimmie: Raak mijn poppen niet aan, ze zijn strikt gezien.

Titus: Niet dat.

Kimmie: Alleen Aladdin kan een harembroek aantrekken?

Titus: Noch dat.

Kimmie: John Cusack werd dik, maar ik zou het nog steeds doen?

7 Shran en Archer—Star Trek: Enterprise

Shran & Archer in Star Trek Enterprise
CBS

Star Trek: ondernemen liep voor 4 seizoenen en volgde de optimistische en meelevende kapitein Jonathan Archer (Scott Bakula) en zijn bemanning in de allereerste verkenning van de ruimte. Wanneer Archer en agressieve Andorian Commander Thy’lek Shran (de veelzijdige Jeffrey Combs) elkaar voor het eerst kruisen, is dat niet in de beste situatie. De blauwhuidige Andorians geloven dat die “rozehuidige” ontdekkingsreizigers hebben samengewerkt met de Vulcans om hun thuisplaneet te bespioneren, totdat Archer en zijn team hun ongelijk bewijzen.

De kapitein en Shran blijven elkaar te hulp schieten, met als hoogtepunt een fan-favoriete scènewaarin de Andorians de aarde redden van het vijandige Xindi-ras.

Shran: De laatste keer dat we elkaar ontmoetten, hielp je mijn volk een oorlog af te wenden. Ik hou niet van onbetaalde schulden.

Boogschutter: We blijven elkaar gunsten bewijzen.

Shran: Is dat niet hoe allianties ontstaan?

Gerelateerd: de beste uitvoeringen van Jeffrey Combs, gerangschikt

6 Big Boss en Wolf – Afstammelingen van de zon

Big Boss & Wolf in afstammelingen van de zon
KBS

Kapitein “Big Boss” Yoo Si-jin (Song Joong-ki) en Sergeant “Wolf” Seo Dae-young (Jin Goo) hebben elkaar altijd de rug toegekeerd tijdens hun gevaarlijke missies voor het Zuid-Koreaanse leger. Ze zijn niet alleen wapenbroeders in het Alpha Team van de speciale strijdkrachten, maar ook beste vrienden en drinkmaatjes.

Big Boss is charismatisch, openhartig en geestig, en hij plaagt Wolf vaak vanwege zijn kalme en gereserveerde houding. Beiden zijn even eerbaar, moedig en onbaatzuchtig, en hun hechte band is een van de redenen voor het succes van K-drama, winnaar van meerdere prijzen. Afstammelingen van de zon.

Gerelateerd: Best Song Joong-ki-films en tv-shows, gerangschikt

5 Dean en Crowley (bovennatuurlijk)

Dean en Crowley in Bovennatuurlijk
De CW

De loyale, dappere, geestige, taartminnende Dean Winchester, gespeeld door Jensen Ackles, heeft twee beste vrienden in zijn Bovennatuurlijk jachtreis: zijn jongere broer Sam en de engel Castiel. In theorie heeft Crowley (Mark Sheppard), een machtige, cynische demon die King of Hell is geworden, niets te zoeken om zijn maatje te zijn. Maar zoals de omstandigheden het zouden hebben, zouden Dean en Crowley een on-and-off alliantie vormen, en de laatste zou de eerste begeleiden wanneer hij op zijn beurt een demon wordt, wat uiteindelijk hun band zou versterken.

De invloed van de gebroeders Winchester op Crowley is zo groot dat de demon zichzelf uiteindelijk zou opofferen om Lucifer voorgoed op te sluiten.

Crowley (tegen Sam over Dean): Hij is mijn beste vriend, mijn partner in crime. Ze zullen liedjes over ons schrijven. Dean Winchester maakt me compleet. En daardoor verlies je je kippen.

4 Finn en Jake – Tijd voor avontuur

Finn en Jake-2
Cartoon-netwerk

Animatieseries verdienen een plekje op deze lijst, en Tijd voor avontuurspeelt zich af in het post-apocalyptische Land van Oooontbreekt zeker niet aan bizarre en vermakelijke duo’s, vooral de twee hoofdrolspelers, Finn the Human (ingesproken door Jeremy Shada) en Jake the Dog (John DiMaggio).

Finn is Jake’s adoptiebroer en metgezel met een mysterieuze oorsprong. Hij is dapper en vriendelijk, zij het opvliegend, terwijl Jake een relaxte, meertalige bulldog, bekwame muzikant en creatieve kok is.

Samen verkennen ze vele dimensies en helpen ze anderen zo goed als ze kunnen, dankzij de magische zwaarden en mechanische arm van de tienerjongen en het vermogen om zich uit te rekken en van vorm te veranderen.

Jake: Oké, ik zal je helpen, maar je moet zweren dat je me niet in elkaar slaat.

Fins: Ik zweer het.

Jake: En je moet ook in rijmpjes praten. Praat de hele tijd in rijmpjes.

Fins: Ik zweer het. En varkens hebben haar.

Gerelateerd: Adventure Time: The Genius of Cartoon Network Storytelling

3 Red en Kitty – Die show uit de jaren 70 en die show uit de jaren 90

Red en Kitty in That 90's Show
De CW

Reginald ‘Red’ en Katherine ‘Kitty’ Forman, die al lang getrouwd zijn, belichamen het gezegde dat tegenpolen elkaar aantrekken. Red (Kurtwood Smith) is een lange, knorrige, sardonische, afstandelijke marineveteraan die alleen geïnteresseerd is in vissen, jagen, sportgames en het lezen van de krant. Kitty (Debra Jo Rupp) is een tengere, sprankelende, aanhankelijke verpleegster die leeft voor knuffels, bakken en drinken. Zijn slogan is “dumbass” en “my foot in your ass”, en haar kenmerkende geluid is een luide, ongemakkelijke lach (waar Rupp absoluut een hekel aan heeft).

Zij is de enige die niet bang voor hem is, en hij haat niets meer dan dat ze van streek is.

Die show uit de jaren 90 misschien niet zo succesvol als Die show uit de jaren 70maar de meeste kijkers zijn het erover eens dat de interacties van Red en Kitty altijd de schijnwerpers stelen.

Rood: Ik heb iets om mijn meisje op te vrolijken.

Pot: Mooi, want ik heb vanochtend de laatste fles leeggedronken.

2 Sheldon en Penny: de oerknaltheorie

Penny en Sheldon in The Big Bang Theory
Monty Brinton – CBS

De oerknaltheorie, een sitcom die liep van 2007 tot 2019, bevat veel eigenaardige personages en een bepaalde vriendschap valt op. Sheldon (Jim Parsons) en Penny (Kaley Cuoco) kunnen niet meer van elkaar verschillen.

De eerste is een theoretisch natuurkundige, een intellectuele muggenzifter met een eidetisch geheugen, een ervaren schaker en een role-playing gamer, wiens helden Stephen Hawking en Star Trekis meneer Spock. De andere is een vrijgevochten serveerster/actrice uit een kleine stad zonder een middelbare schooldiploma, die houdt van hardlopen, gratis eten en yoga, veel datingervaring heeft en de voorkeur geeft aan wijn boven games en documentaires.

En hoewel Sheldon vaak neerbuigend tegen haar is, is Penny de eerste die hem verdedigt wanneer zijn vrienden over hem klagen. Ze zingt hem Zacht katje als hij ziek is. Ze is attent genoeg om de handtekening van Leonard Nimoy op een servet voor hem te zetten, wat dan een stevige knuffel zou rechtvaardigen (een zeldzame gebeurtenis, gezien Sheldons germofobie en afkeer van fysieke uitingen van genegenheid). Ze rijdt hem rond en neemt hem mee naar pretparken, en hij laat haar lummelen van zijn wifi en afhaalmaaltijden. Ze leert hem hoe te handelen in de zijne Plezier met vlaggen video’s en hoe ze sociale signalen kan lezen, en in ruil daarvoor vertelt hij haar over natuurkunde, strips en sciencefictionfilms.

Een bijzonder vermakelijke scène is een ontbijt-flashkaartspel waarin Penny wetenschappers en wetenschappelijke symbolen moet raden en Sheldon beroemdheden uit de popcultuur moet identificeren. Hun interacties zijn leuk en soms gezond, zoals wanneer Sheldon zich in zijn badkamer verstopt voor zijn overweldigende verjaardagsfeestje, en ze haast zich om hem te vergezellen.

“Als je je verjaardag in een badkamer wilt doorbrengen, dan doe ik dat graag met je.”

1 Xena en Gabrielle—Xena: Krijgerprinses

Xena en Gabrielle
Universeel/NBC

Wanneer Xena (Lucy Lawless) Gabrielle (Renée O’Connor) ontmoet in de allereerste aflevering van de met een Emmy Award bekroonde tv-serie Xena: Strijdersprinses, staat ze nog aan het begin van haar pad naar verlossing. In Hercules: de legendarische reizen, de mooie krijger met blauwe ogen stond vroeger bekend als de meedogenloze en hebzuchtige “Vernietiger van naties”, totdat Hercules (Kevin Sorbo) haar de dwalingen van haar wegen deed inzien. Haar karakter was echter zo charismatisch dat ze haar eigen spin-off-show kreeg, waarin ze probeerde haar verschrikkelijke verleden goed te maken door de zwakken te verdedigen tegen zowel krijgsheren als goden.

Xena, een lange, donkere, sarcastische, gereserveerde en gevreesde krijger, kruist haar pad met haar tegenpool: een kleine, blonde, vriendelijke, uitgesproken bard zonder fysieke kracht of vechtvaardigheden, en die erop staat haar te volgen om haar avonturen te beschrijven. . De krijger staat de dichter met tegenzin toe haar te volgen, en zou haar spoedig trainen en voor haar gaan zorgen, geraakt door haar onschuld en onbaatzuchtigheid.

Gabriël: Wat heb je in Tartarus op deze schouders gedragen?

Xena: Ik zou het niet weten. Ik probeer mijn leven niet te veel te analyseren, zoals SOMMIGE mensen.

Gabriël: SOMMIGE mensen zeggen dat een niet-onderzocht leven het leven niet waard is.

Xena: Die mensen hebben mijn leven niet geleid.

De band tussen Xena en Gabrielle wordt zo sterk dat het zelfs Gaby’s slechte kind, Hope, overleeft, die Xena’s eigen zoon, Solan, vermoordt. Om al die redenen, en alle gevaarlijke reizen die hen naar verre landen zouden brengen, inclusief de onderwereld (dus letterlijk naar de hel en terug), zijn Xena en Gabrielle, hoe verschillend ze ook zijn, de ultieme charismatische tv-soulmates.

Leave a Comment