Beste Koreaanse fantasydrama’s, gerangschikt

K-drama’s zijn de afgelopen jaren een enorme hit over de hele wereld geweest, waardoor het kleine schiereiland land samen met K-pop naar geheel nieuwe hoogten is getild als het gaat om wereldwijde populaire cultuur. Het publiek kan geen genoeg krijgen van de personages, romances en culturele toetsstenen die in deze drama’s worden geïntroduceerd, waardoor mensen meer te weten kunnen komen over de Koreaanse cultuur, gebruiken en geschiedenis. Hun impact valt niet te ontkennen voor het toerisme en de algemene kennis over Zuid-Korea, hoewel sommigen geromantiseerde opvattingen kunnen ontwikkelen over zeer reële mensen en situaties.


Hoewel historische en romantische drama’s een hoofdbestanddeel van televisienetwerken en streaming zijn gebleven, zijn fantasiedrama’s de afgelopen tien jaar gestaag in kwaliteit en populariteit toegenomen. Met de afsluiting van het drama Alchemie van zielen begin 2023 lijkt het erop dat er een mooie toekomst is in het genre, wat laat zien hoe ver deze verhaallijnen kunnen gaan met de tropen die het publiek kent. Dit zijn de beste Koreaanse fantasiedrama’s die tot nu toe zijn uitgebracht.

Bijgewerkt op 27 april 2023: als je van K-drama’s houdt, zul je blij zijn te weten dat deze lijst is bijgewerkt met aanvullende inhoud door Amira Abdel-Fadil.

15 De Koning: Eeuwige Monarch

Man kust vrouw bijna
Studio Draak

Lee Min-ho en Kim Go-eun spelen de hoofdrol De Koning: Eeuwige Monarch, een fantasiedrama waarin twee parallelle, maar totaal verschillende werelden samenkomen. In één universum bestaat het Koninkrijk Korea tot op de dag van vandaag nog steeds. Lee Gon (Lee), de keizer van het koninkrijk, bevindt zich per ongeluk in de huidige realiteit. Daar ontmoet hij een detective (Kim), die mogelijk de sleutel is tot het ontrafelen van de geheimen achter de moord op zijn vader.

Terwijl de twee werelden blijven botsen, ontstaan ​​er romantiek en problemen terwijl personages blijven communiceren en het bestaan ​​van een heel ander universum ontdekken.

14 Mijn kamergenoot is een Gumiho

Man en vrouw glimlachen
JTBC Studio

In Mijn kamergenoot is een Gumiho, het Koreaanse mythische wezen, de gumiho, of een negenstaartige vos, bevindt zich in de mannelijke hoofdrol. Shin Woo-yeo (gespeeld door Jang Ki-yong) is bijna duizend jaar oud, maar zijn grootste droom is eigenlijk om mens te worden. Een universiteitsprofessor besluit op een dag een dronken meisje een handje te helpen, en ze slikt zijn heilige kraal door. Als ze het niet uit haar kunnen krijgen, zal ze sterven en zal hij nooit een mens worden. Natuurlijk besluiten ze samen te leven totdat ze weten wat ze nu moeten doen.

Mijn kamergenoot is een Gumiho is gebaseerd op een Koreaanse webtoon.

13 Doom tot uw dienst

Vrouw en man houden elkaars hand vast aan salontafel
Studio Draak

Uitgebracht in 2021, Doom tot uw dienst kenmerkt een relatie tussen de boodschapper van de goden en een mens. De mens, Dong-kyung, is redacteur bij een webromanbedrijf als ze ontdekt dat ze stervende is aan een agressieve hersenkanker. Op een nacht, nadat ze een vallende ster een wens heeft toegewenst, besluit ze dat het haar wens is dat de wereld, en iedereen daarin, gedoemd zal zijn. Haar wens wordt verhoord en Myul Mang, een boodschapper van de goden die letterlijk onheil brengt, sluit een contract met haar om haar wens te laten uitkomen.

12 Verhaal van de Negenstaart

Man helpt vrouw in het bos
Studio Draak

Lee Dong-w, Jo Bo-ah en Kim Bum spelen de hoofdrollen Verhaal van de Negenstaart, een verhaal dat laat zien wat er gebeurt als de wereld van de gumiho en mensen botsen. In de loop van 16 afleveringen wordt een duizend jaar oude gumiho op een missie gespot door een menselijke producer bij een televisiestation.

Ze volgt hem naar huis en ontdekt zijn geheim, zich realiserend dat hij niet zo menselijk is als ze oorspronkelijk dacht en raakt verstrikt in een spel tussen zijn broer en hem. Maar het blijkt dat hun lot altijd bedoeld was om elkaar te ontmoeten, en er is veel meer dan wat op het eerste gezicht lijkt als het gaat om hun relatie.

Verwant: 6 Koreaanse drama-meesterwerken die flopten in Korea

11 De legende van de blauwe zee

Man knuffelt vrouw
Studio Draak

Een van de weinige reguliere Koreaanse drama’s die het onderwerp zeemeerminnen behandelt, De legende van de blauwe zee was een hit toen het in binnen- en buitenland uitkwam. Het verhaal is geïnspireerd op een klassiek Koreaans verhaal, maar met een moderne twist: de hoofdpersonages, die elkaar ontmoeten in het hedendaagse Seoul, zijn reïncarnaties van twee geliefden uit het Korea uit het Joseon-tijdperk.

Nu, in het huidige tijdperk, ontmoet een zeemeermin (Jun Ji-hyun) een oplichter (Lee Min-ho) in Spanje en volgt hem helemaal terug naar huis, naar Korea. De serie, die werd uitgezonden van 2016 tot 2017, was een van de best beoordeelde seizoenen.

10 Een Koreaanse Odyssee

Vrouw staat glimlachend
JS-foto’s

De beruchte Hong Sisters, enkele van de meest bekende schrijvers van Koreaanse drama’s, kwamen naar buiten Een Koreaanse Odyssee in 2017. Een meisje wordt geboren met het vermogen om geesten en geesten te zien, en als ze opgroeit, bezit ze een bedrijf dat in feite spookhuizen koopt, de geesten uitdrijft en de boel omdraait voor een veel grotere winst. Dit trekt de aandacht van onsterfelijken die op jacht zijn, evenals mensen met bovennatuurlijke krachten. Terwijl demonen haar en haar krachten naderen, ontstaat er een onwaarschijnlijke romance.

Een Koreaanse Odyssee is losjes gebaseerd op de Chinese roman Reis naar het westenhoewel het zich afspeelt in de moderne tijd.

Twee leerlingen praten met elkaar

Gebaseerd op de Koreaanse Webtoon Juli bij toeval gevondende series Buitengewone jij pakt verschillende stijlfiguren uit Koreaanse drama’s op verschillende manieren aan. Een middelbare scholier ontdekt dat de wereld waarin ze leeft eigenlijk een Webtoon is, en geen van hen bestaat echt.

Als ze beseft dat ze slechts een personage is dat bestaat om daar te zijn, besluit ze dat het tijd is om haar lot te veranderen en het verhaal zelf te herschrijven. Maar wanneer ze een naamloze leerling in haar klas ontmoet, begint ze te beseffen wat het betekent om een ​​verhaal te herschrijven dat aanvankelijk niet van haar was.

8 Hotel Del Luna

Man en vrouw staan ​​naast elkaar in hotel
GTist

De Koreaanse zangeres IU schittert in Hotel Del Luna met Yeo Jin-goo. Geschreven door de Hong Sisters, Hotel Del Luna vindt plaats in een hotel met die naam. Het is een bovennatuurlijk hotel waar geesten komen als ze losse eindjes hebben om zich in de wereld van de levenden te verwikkelen, en het wordt gerund door de zondige Jang Man-wol (IU), die het hotel vastgebonden aan haar ziel vond.

Twintig jaar voordat de serie begon, beloofde een mens zijn zoon om in het hotel te werken, en toen het zover was, werd hij gedwongen om de manager van Hotel Del Luna te worden. Als gevolg hiervan zal zijn aanwezigheid in het hotel een reeks gebeurtenissen in gang zetten die niet kunnen worden teruggedraaid, waardoor zijn leven voor altijd zal veranderen.

7 W: Twee werelden

Man kijkt naar vrouw
Chorokbaem Media

W: Twee wereldenook wel gewoon genoemd Wwordt momenteel aangepast voor een Amerikaans publiek onder de titel Engel stad voor De CW. In deze versie, die het origineel is, wordt een chirurg meegezogen in de webtoon die haar vader maakt terwijl ze zijn verdwijning onderzoekt.

Daar ontmoet ze de rijke hoofdrolspeler van de serie, redt hem van een vroegtijdige dood en verandert het traject van de serie per ongeluk. Haar acties weerspiegelen zich in de echte wereld, maar wanneer de grenzen tussen de webtoon en de echte wereld beginnen te vervagen, is er iets sinisters aan de hand.

Verwant: Beste Koreaanse drama’s die je nu op Netflix kunt bekijken

6 Alchemie van zielen

Alchemy of Souls-cast
Netflixen

2022 Alchemie van zielen is een van de meest ambitieuze projecten van de Hong Sisters tot nu toe. De fantasy-actieserie speelt zich af in een fictief land, maar past enigszins in het rijk van een historisch drama. De meest gevreesde huurmoordenaar van het land, Nak-su, verandert haar ziel in een ander lichaam en dwingt haar tot een nieuw leven op de vlucht.

Nadat ze is beland bij de Songrim, een van de vier huizen van magiërs die de natie leiden, ontmoet ze een nobele man genaamd Jang Uk. Hoewel ze een zwak lichaam heeft, wordt ze de meester van Jang Uk en leert ze hem hoe hij een magiër kan worden, waardoor de twee samen de gevaren het hoofd kunnen bieden die in de schaduw op de loer liggen.

5 Kobold

Twee mannen zitten bij een vrouw
Hwa&Dam-foto’s

Kobold staat bovenaan de lijst met favoriete Koreaanse drama’s van veel mensen, en dat is niet voor niets. Met Gong Yoo en Kim Go-eun in de hoofdrol, wordt een voormalige generaal uit het verleden van Korea in een kobold veranderd nadat hij vervloekt was om al zijn dierbaren te zien sterven. Eeuwen later ontmoet hij een middelbare scholier waarvan hij denkt dat het zijn noodlottige bruid is, de enige die zijn vloek van onsterfelijkheid kan beëindigen.

Tegelijkertijd is hun verhaal verweven met het verhaal van Magere Hein die verliefd wordt op de eigenaar van een kippenwinkel, maar het zal niet van een leien dakje gaan voor al deze personages.

4 Mijn liefde van de ster

Vrouw zit netjes gekleed aan tafel
HB-entertainment

Mijn liefde van de sterook gekend als jij, die van de sterren kwam, was een groot succes toen het in 2013 werd uitgebracht. Kim Soo-hyun portretteert een buitenaards wezen dat tijdens de Joseon-dynastie naar de aarde kwam en momenteel als professor aan een universiteit werkt. Wanneer hij het pad kruist van een Koreaanse actrice met nogal wat problemen, wordt zijn voorheen vredige leven vol onrust, vooral wanneer hij erachter komt dat ze naast hem woont.

Het is echter bijna tijd voor hem om terug te keren naar zijn thuisplaneet, wat tot enkele dilemma’s leidt wanneer er een romance tussen de twee ontstaat.

3 Maanliefhebbers: Scarlet Heart Ryeo

Maanliefhebbers: Scarlet Heart Ryeo
Seoul Broadcasting System, Youku en LeTV

Maanliefhebbers: Scarlet Heart Ryeo is een drama gebaseerd op de Chinese roman Bu Bu Jin Xin. Het diep romantische drama volgt het verhaal van een 25-jarige vrouw in de 21e eeuw die wordt teruggevoerd in de tijd naar de Goryeo-dynastie in Korea wanneer een totale zonsverduistering plaatsvindt. Ze wordt wakker in 941, in het lichaam van de 16-jarige Haeo Soo, waar ze wordt omringd door de vele prinsen van de heersende Wang-familie onder het bewind van koning Taejo. De jongedame begint langzaamaan romantische ontmoetingen te hebben met meer dan één prins en wordt langzaamaan overspoeld door de politiek van het paleis en de concurrentie van de prins om de troon te bemachtigen.

Dit Koreaanse drama is meesterlijk gemaakt en is van het soort dat prachtig triest en gedenkwaardig is. Het werd geprezen om de chemie op het scherm die de acteurs deelden, het schrijven en de karakterontwikkeling, de soundtrack en de cinematografie, wat duidelijk tot uiting komt in de hoge kijkcijfers.

2 We zijn allemaal dood

We zijn allemaal dood
Netflixen

We zijn allemaal dood is een actie-fantasiethriller-serie die vol zit met kinetische verhalen. Er wordt ingezoomd op een middelbare school die wordt geconfronteerd met een gevaarlijke zombie-uitbraak die zich snel verspreidt wanneer de studenten een medestudent zien die besmet is geraakt na het verlaten van het wetenschapslaboratorium. Nu het leger probeert te achterhalen wie dit dodelijke virus heeft gemaakt en studenten die proberen te overleven, wordt de spanning alleen maar groter. Het drama zit vol spanning en geweld dat je vanaf de allereerste aflevering zal laten wachten op zijn grote cast.

Ondanks dat het onderwerp in de loop der jaren eindeloos is gedaan, heeft All of Us are dead zijn uniekheid door zijn geweldige regie, cinematografie en karakterontwikkeling, waardoor het een vermakelijk emotioneel zombiefestijn wordt.

1 Terwijl je lag te slapen

Terwijl je lag te slapen
SBS-tv, Netflix

Terwijl je lag te slapen vertelt het verhaal van Nam Hong Joo, een vrouw die kan dromen van slechte toekomstige gebeurtenissen, maar niet weet wanneer ze precies zullen gebeuren. Hierdoor voelt ze zich hulpeloos omdat ze vaak niets kan doen aan de realiteit van haar duistere dromen. Wanneer ze echter Jung Chan, een officier van justitie, ontmoet, begint hij haar langzaamaan te helpen. Met haar begaafde vaardigheid en zijn detectivevaardigheden verenigen ze zich om te voorkomen dat iemand mogelijk gewond raakt.

De plot speelt echt met het idee hoe alle mensen met elkaar verbonden zijn en hoe elke actie die we doen iemand anders kan beïnvloeden, terwijl het ook een rimpeleffect creëert, hoe klein die actie ook was. Terwijl je lag te slapen heeft een onvoorspelbaar plot dat boordevol spanning, humor en menselijke emoties zit.

Alles over hoe de personages en het uitgangspunt uitpakken, werkt goed. Bovendien hebben de hoofdrolspelers een geweldige chemie, dromerig camerawerk en karakters vol diepgang. Het is ook bevolen vanwege het einde, dat op een goed uitgevoerde manier was ingepakt en voldeed aan het gewicht en de premisse van het verhaal.

Leave a Comment