Dit zijn de meest ranzige animatiefilms voor volwassenen

Wie zegt dat animatiefilms alleen voor kinderen zijn? Terug naar de tekenfilm uit 1929 Eveready Harton in begraven schat en door de jaren van sekssymbool Betty Boop en bruto-uit Howard de Eend, heeft animatie in de loop der jaren geprobeerd volwassenen op verschillende manieren aan te spreken, maar tot de jaren ’70 en ’80 zonder veel mainstream succes. Een van de eerste en onmiskenbaar smerigste animatiefilms aller tijden was Frits de kat, een zwarte komedie voor volwassenen uit 1972 die een pionier werd voor toekomstige geanimeerde werken voor volwassenen. Vanaf dat moment waren geanimeerde films in de mainstream niet alleen een medium voor kinderen.


In de loop der jaren zijn filmstudio’s brutaler en ruimdenkender geworden met de inhoud die ze vrijgeven. Enkele van de beroemdste (en berucht) flicks zijn toevallig geanimeerde foto’s die gericht zijn op een meer volwassen publiek. Het genre en de stijl van het vertellen van verhalen geeft volwassenen het beste van twee werelden: het nostalgische gevoel dat hoort bij het kijken naar een tekenfilm in combinatie met schandalige en ronduit smerige humor.

Bijgewerkt 11 september 2022: Als je van ordinaire animatiefilms houdt, zul je blij zijn te horen dat we dit artikel hebben bijgewerkt met extra inhoud en artikelen.

Sinds Fritz de katHet debuut van vijftig jaar geleden, studio’s hebben volledig omarmd volwassen geanimeerde kluchten, die hebben bewezen dat ze net zo winstgevend kunnen zijn met een volwassen publiek als met kinderen. Veel geliefde geanimeerde tv-shows zijn doorgegaan met het uitbrengen van aanpassingen op groot scherm, zoals: The Simpsonsdie animatie voor volwassenen tot het toppunt van zijn populariteit bracht, samen met de obscene Comedy Central darling South Park en MTV-klassieker Beavis and Butthead. Die aanpassingen zijn echter slechts oppervlakkig. Dit zijn de meest ranzige animatiefilms voor volwassenen.

MOVIEWEB VIDEO VAN DE DAG

10 Druk verkeer (1973)

Fritz de kat regisseur Ralph Bakshi serveerde opnieuw een vermakelijk smerige film toen hij aan het hoofd stond van het animatiedrama voor volwassenen uit 1973 Druk verkeer, die de aspirant-cartoonist Michael Corleone volgt terwijl hij probeert inspiratie voor zijn vak te vinden door middel van verschillende interacties met onsmakelijke individuen die hij in de straten van New York City ontmoet. Joseph Kaufmann schittert als de 22-jarige flipper-liefhebbende maagd Michael, die paden kruist met een scala aan kleurrijke personages, waaronder een masochistische nymfomane genaamd Snowflake en gewelddadige Italiaanse maffioso; de film toont ook de jonge kunstenaar terwijl hij en zijn liefdesbelang Carole een crimineel leven leiden om te overleven.

Ondanks zijn X-rating en schunnige inhoud, Druk verkeer werd Bakshi’s grootste kritische succes en kreeg positieve recensies van critici, en de filmmaker werd de eerste persoon in animatiegeschiedenis sinds Walt Disney om twee winstgevende films back-to-back uit te brengen (met Fritz de kat vorig jaar uitgekomen). Het provocerende en grensverleggende beeld blijft een vroeg voorbeeld van geanimeerde inhoud voor volwassenen die toekomstige projecten zou inspireren.

9 Amerika: The Motion Picture (202)

Originele Netflix-film uit 2021 Amerika: The Motion Picture is een geanimeerde komedie die losjes is gebaseerd op de Founding Fathers van de Verenigde Staten en de Amerikaanse Revolutie, en is een parodie op de strijd van George Washington tegen de Britten. Met een stemmencast van ensembles, waaronder Channing Tatum, Jason Mantzoukas, Will Forte en Simon Pegg, is de film een ​​ironische kijk op de Amerikaanse Revolutie en zit boordevol buitensporige personages en grove, grove humor.

Amerika: The Motion Picture is zich terdege bewust van zijn eigen belachelijkheid en verandert George Washington in een kettingzaag-zwaaiende held naast een bier-slurpende Sam Adams. Hoewel veel critici de film veroordeelden vanwege zijn jeugdige grappen en schrijven, verdiende de geanimeerde komedie waardering voor zijn cast, animatie en unieke concept.

8 De super hippe tekenfilm van Jay & Silent Bob! (2013)

Het was onvermijdelijk dat Kevin Smith een J . zou uitbrengenay & Silent Bob tekenfilm, nietwaar? En het eindresultaat is een giller. De groovy tekenfilm van Jay & Silent Bob! verandert de strip van “Bluntman & Chronic” in een realiteit wanneer het stoner-duo begiftigd is met kracht. De komische verhaallijn volgt de twee terwijl ze door hun nieuwe leven navigeren en ‘The League of Shitters’ beheren, een hilarische groep schurken die tegen hen werd gevormd. teleurgesteld in vergelijking met edelstenen zoals? Dogma die een leuke verspreiding van A-lister cameo’s bevatten.

Gerelateerd: Elke Jay en Silent Bob-film, gerangschikt

Geanimeerde anthologiefilm uit 1981 Heavy Metal toont verschillende sciencefiction- en fantasieverhalen die met elkaar zijn verbonden door een gloeiende groene bol die de belichaming is van het ultieme kwaad. De film werd aangepast van de Heavy Metal tijdschrift en originele verhalen, en net als de publicatie bevat een enorme hoeveelheid seksualiteit, naaktheid en grafisch geweld. Heavy Metal met de stemmen van Rodger Bumpass, John Candy, Eugene Levy en Joe Flaherty, en kreeg een lauwe reactie van critici.

Velen bekritiseerden de foto vanwege het flagrante seksisme en het romantiseren van geweld, maar de indrukwekkende graphics, moordende soundtrack en scherpe humor werden door fans geprezen. Sinds de release heeft de film een ​​cultstatus gekregen en wordt hij beschouwd als een baanbrekende film en tijdcapsule van de jaren ’80. Interessant genoeg waren David Fincher en Tim Miller klaar om het opnieuw te maken, maar hun reboot veranderde in de populaire Liefde, dood en robots. Nutsvoorzieningen, Heavy Metal breidt met de ‘Metalverse’ uit naar live-action en animatiefilms.

6 South Park: groter, langer en ongesneden (1999)

Comedy Central’s grofgebekte geanimeerde hitserie South Park maakte zijn weg naar het grote scherm met 1999 South Park: groter, langer en ongesneden, Stan en de bende volgen terwijl ze een R-rated film binnensluipen en tevoorschijn komen met een voorliefde voor vloeken, waardoor hun ouders Canada de schuld geven van de corruptie van hun kinderen. De film hekelt de Motion Picture Association of America, vanwege het geschil van makers Trey Parker en Matt Stone met de MPAA over de godslastering van het project. De brutale komedie bevat alles waar de show bekend om staat: grove seksuele humor, vulgaire grappen en perverse sociale satire.

Gerelateerd: Dit is hoe Trey Parker en Matt Stone South Park bedachten

De animatiefilm was tot 2016 de best scorende animatiefilm met R-rating en kreeg goede recensies toen hij uitkwam. De Washington Post beschreven South Park: groter, langer en ongesneden als “schandalig profane” en “wild grappige” farce die “allemaal in vuile pret is en in dienst staat van hun pro-tolerantiethema.” Meer dan twee decennia later brengen Parker en Stone nu 14 nieuwe South Park films op Paramount Plus.

5 Fritz de kat (1972)

Regisseur Ralph Bakshi regisseerde de geanimeerde zwarte komedie Fritz de kat, die de eerste Amerikaanse animatiefilm werd die een X-rating kreeg en een kattenfilm is die anders is dan alle andere. Met Skip Hinnant in de hoofdrol, draait het om het titulaire personage, een snel pratende en rokkenjager kat in een antropomorfe dierenversie van NYC in de jaren zestig. De komedie is een satire die zich richt op het Amerikaanse studentenleven tijdens het tijdperk, de vrije liefdesbeweging en rassenrelaties. Bakshi wilde het medium animatie gebruiken om satirische en dramatische verhalen te vertellen aan een volwassener publiek.

Fritz de kat zwaar ingehouden godslastering, grafisch geweld, seks en drugsgebruik, wat tot verontwaardiging leidde van de conservatieve leden van de animatie-industrie.De film was een pionier voor het gebruik van volwassen thema’s en satire, en wordt algemeen erkend als de opstap voor toekomstige geanimeerde creaties voor volwassenen, zoals Family Guy, The Simpsons, en South Park.

4 Tripping the Rift: The Movie (2008)

Syfy’s CGI animatiekomedie voor volwassenen Tripping the Rift: The Movie is grotendeels gemodelleerd vanuit de Star Trek universum en speelt zich af op een ruimteschip dat wordt aangevoerd door outlaw Chode McBlob, en beschrijft de tegenslagen die hij en zijn bemanning beleven tijdens het vieren van zijn verjaardag. De film bevatte een volledig ongecensureerde dialoog toen deze werd uitgezonden, terwijl de naaktheid werd verdoezeld door “gecensureerde” ballonnen.

Over de kloof struikelen staat bekend om zijn satirische inhoud en grafische seksuele afbeeldingen, samen met zijn smerige taal en humor. De ranzige animatie en seksuele toespelingen zijn volledig van kracht voor de animatiefilm, die berucht is om zijn spoofs van popcultuurgrootheden zoals de terminator en Jonge Frankenstein, en zijn gretigheid om alle gewaagde dingen te omarmen.

3 Beavis en Butt-Head Do America (1996)

MTV’s gedurfde en roemloos domme slacker-duo Beavis en Butt-Head brengen hun hilariteit naar het grote scherm met 1996’s Beavis en Butt-Head Do America. De geanimeerde komedie concentreert zich op de adolescente helden terwijl ze proberen hun gestolen televisie te lokaliseren, door het land reizen op zoek ernaar terwijl ze hopen misschien zelfs te ‘scoren’ terwijl ze bezig zijn.

De film, geschreven en geregisseerd door de maker van de serie, Mike Judge, was een enorm kritisch en commercieel succes en verdiende $ 63 miljoen aan de kassa. De vulgaire en buitensporige film toont de idiote maatjes in al hun glorie en bevat lage humor, vernietigend sociaal commentaar en zijdelingse satire. Drie decennia later blies Mike Judge het duo nieuw leven in, opnieuw voor Paramount+.

2 Dons en vuile eend (1974)

Charles Swenson’s animatiefilm voor volwassenen uit 1974 Beneden en Vuile Eend volgt de zachtaardige Willard terwijl hij samenwerkt met een onzedelijke en ruwe eend op een surrealistische zoektocht om los te laten en mogelijk te neuken. Het verhaal bestaat uit een reeks abstracte en prachtig, bizar getekende sequenties, met karikaturen van Frank Zappa, John Lennon en Yoko Ono die kort in de farce verschijnen. Beneden en Vuile Eend werd alom veroordeeld door recensenten, die kritiek hadden op de grove humor en flagrante poging om het succes van Frits de kat.

The Los Angeles Timesaangeboden een vernietigende kritiek op de animatiefilm, noemde het een “uitgestrekt ongedisciplineerd stuk gniffelende vulgariteit dat niets zozeer lijkt op een geanimeerde badkamergraffiti. [The film is] vernederend voor vrouwen, zwarten, chicanos, homo’s, agenten, lesbiennes en iedereen met een IQ van meer dan 45.” Ondanks zo’n intense afkeer van critici (of misschien juist daardoor), is de filmdeed het goed op homevideo en is sindsdien een cultfilm ‘middernacht’ geworden. Terwijl de provocerende Howard de Eend wordt vaak herinnerd als de ‘cartoon voor volwassenen’, Dons en vuile eend wordt meestal vergeten, hoewel het een decennium eerder werd uitgebracht en veel interessantere animaties heeft.

1 Worstfeestje (2016)

Van de heerlijk vuile geesten van comedy heavy hitters Seth Rogen, Evan Goldberg en Jonah Hill kwam de 2016 volwassen geanimeerde farce Worstfeestje, die draait om een ​​hotdog genaamd Frank (ingesproken door Rogen) die in een supermarkt woont en de gruwelijke ontdekking doet over wat er werkelijk gebeurt als er boodschappen worden gekocht. Rogen onthuld dat ze 8 jaar hebben gewerkt om het project gemaakt te krijgen, maar de pittige inhoud baarde de meeste filmstudio’s zorgen. Na aanvankelijk een NC-17-classificatie te hebben ontvangen, Worstfeestje verdiende uiteindelijk een laatste R-rating voor “sterke ruwe seksuele inhoud, alomtegenwoordig taalgebruik en drugsgebruik.” Na de release werd de controversiële komedie de best scorende R-rated animatiefilm aller tijden en hield de titel tot Demon Slayer: Mugen Train in 2020 overtroffen.

Worstfeestje werd door critici geprezen om zijn gedurfde humor, met de Associated Press schrijven: “Er is niemand die komedies maakt zoals Rogen en Goldberg. Ze drukken hun definitieve stempel op de moderne Amerikaanse komedie, één fatsoen verpletterende dubbelzinnigheid tegelijk.” Naast zijn vreemde humor en wonderbaarlijk vreemde animatie, is de film een ​​verrassend tot nadenken stemmende kritiek op de georganiseerde religie, en blijft het een van de grootste animatiefilms voor volwassenen ooit gemaakt.

Leave a Comment